kerstboom versiering / kerstkaarten maken / sjablonen / kerstboom vouwen /kerstboom knippen en plakken
kerstranden maken / kerstster plakken /kerstkaarten kleurenraam decoraties / kerstbakje / kerstbakje (2) /
kerstmemorie / kerstplacemats / kerstengel / kerstboompuzzelkerstboom adventkalender / kerstboom borduren /
kerstbal van cd's3d-kerstmobiel / je eigen kerstboom / 3-d kerstbal met glittersaankleed kerstman /
3-d kerstboom / kerstbal van cd3-d kerstengel / Kerstwerkje plakken / Kerstbal vlechten / Kerstboom met kralen /
Kerstboom van eiertreefje / Kerstklokken knippen en versieren /

Klik boven op dat geen wat jij wilt knutselen of wandel door deze pagina, 
snel terug naar hier, klik dan op de woorden naar boven onder de werkjes.


Hier is ie dan de knutselpagina over Kerst, ook dit jaar komen er weer nieuwe dingen bij. Hier kun je alle aspecten van knutselen tegenkomen. Waar mogelijk hebben wij voorbeelden, die je soms kunt vergroten door er op te klikken, maar dat staat bij de beschrijvingen. Het uitprinten kun je op twee manieren doen, of je print rechtstreeks via de knop bovenin de balk "Printen", of je doet "Figuur opslaan als" en je bewaard de afbeelding op je eigen harde schijf, zodat je hem later in een tekenprogramma uit kunt printen. 

Wij wensen je weer veel knutselplezier!

 

 

Kerstboomversiering:
Wat heb je nodig: 2 vellen stevig wit karton, schaar, viltstiften, lijm en kerstboomhaakjes of mooi zilverdraad.

Print de beide afbeeldingen uit, ga op de afbeelding staan en je krijgt hem groter te zien. Je kunt hier terug komen door op "Vorig" te drukken in de balk. Kleur de figuren mooi in, knip daarna heel voorzichtig alle figuren uit en plak dezelfde figuren op elkaar, zodat ze aan beide kanten mooi gekleurd zijn. Prik met de punt van de schaar (of een prikpen) een klein gaatje op het rondje van het figuur en doe er een kerstboomhaakje doorheen en hang hem in de kerstboom.
 

 

 

naar boven

 

 

Kerstkaarten maken:
Ook met kinderen heb je een heleboel mogelijkheden om kerstkaarten te maken, voor 2001 hebben wij onze kerstkaarten zelf mogen tamponneren met verf,


Hiernaast zie je 2 voorbeelden, als je erop klikt zie je ze groter.
De letters "Prettige Feestdagen" zijn van stickervellen die je in de boekwinkel kunt kopen. 

 

Mama had sjablonen gemaakt, waarvan jullie de voorbeelden weer vergroot kunnen zien en dan uit kunnen printen.

Wat heb je nodig: Stevig karton, mesje of prikpen, snijplank of prikmap.

Print de sjablonen uit op het karton. Snij of prik heel voorzichtig de sjablonen uit, als je dit op geplastificeerd karton doet, kun je ze steeds afspoelen voordat je verder gaat met de volgende kaart. (Dit om vlekken te voorkomen. 

Wat heb je nodig voor het maken van de kaartjes: Wij hebben voorgesneden kaartjes gebruikt A-6 formaat (briefkaart model), rode, blauwe en gele verf, sponsjes, schilders plakband, oude schoteltjes of wegwerp bordjes, eventueel een doek, een kliederschort.
Plak het sjabloon wat je wilt gebruiken met 2 stukjes schilders plakband vast op het kaartje. Doe verf aan de spons en tamponeer over het sjabloon. Let op dat je niet naast het sjabloon tamponneert, wanneer je verschillende kleuren gebruikt krijg je leuke effecten. Wanneer je klaar bent, haal dan heel voorzichtig de plakbandjes van het kaartje en maak je sjabloon schoon met een doek of water.

 

Tip 1: In plaats van tamponneren kun je ook met een spatscherm en een
          oude tandenborstel de figuren er met verf of ecoline opspatten.

Tip 2: De sjablonen kun je ook gebruiken om over te trekken met
          bijvoorbeeld viltstiften of met een goud of zilver stift. (zie
          voorbeeld, klik erop en je ziet hem groter) 

Tip 3: De sjablonen kun je ook gebruiken om je ramen te versieren, plak
          het sjabloon op het raam en spuit er sneeuw op.

naar boven

 

 

Kerstboom vouwen:
Wat heb je nodig: 2 groene vouwblaadjes, schaar, lijm, figuurtjes of verschillende kleurtjes papier, glittertjes, 1 A-4 papier.

Vouw het schuine kruis (zie voorbeeld beginselen van het vouwen) met beide vouwblaadjes. Knip de vouw door. Plak de delen van de kerstboom op het papier. Begin bij de onderste en plak de daarop volgende over de punt heen (zie voorbeeld hiernaast, klik erop voor een grotere afbeelding) Versier de kerstboom, voor de slinger, maak je lijntjes met de lijm en strooi de glitters erover heen.
Tip: Is knippen nog te moeilijk, gebruik dan 4 vouwblaadjes voor het vouwen.

naar boven

 

 

 

 

Kerstboom knippen en plakken:

Wat heb je nodig: 1 keukenrol, 2 groene A-4 karton vellen, schaar, versiering, stukje kerstboomslinger, lijm.  Print 2 x de kerstboom uit, die je hiernaast ziet staan, klik op de afbeelding om deze groter te zien. Knip de kerstboom uit. Neem de keukenrol en plak de uitgeknipte kerstbomen om de rol heen, versier de kerstboom met kerstversieringen, bijvoorbeeld sterretjes, glitters en een kerstboomslinger.
Wanneer de keukenrol nog te zien is, kun je deze ook eerst verven of in bruin papier omplakken.
Doordat de kerstboom om een keukenrol is geplakt, blijft de kerstboom leuk rechtop staan.

 

 


naar boven

 

 

Kerstranden maken:  
Klik hier om het voorbeeld groter te zienWat heb je nodig: gekleurd papier, potlood, schaar.

Klik op het voorbeeld hiernaast, dit zijn eenvoudige voorbeelden van een kerstrand.

Knip je papier in stoken en vouw deze om en om op. Teken op de voorkant, bijvoorbeeld een kerstklok. Zorg hierbij dat je aan de boven en onderkant een stukje hebt die vast blijft zitten, anders heb je allemaal "losse" figuren ipv een slinger. Knip de rand uit en vouw hem open. En klaar is je kerstrand.

 

Klik hier om een kerstrand van engeltjes te maken Klik hiernaast voor een rand met engeltjes.

Klik hier om een rand van kerstbomen te maken Klik hiernaast voor een rand van kerstbomen.

Klik hier voor het voorbeeld van de kerstmannen Klik hiernaast voor een rand van kerstmannen.

Hieronder nog meer voorbeelden van kerstranden, 
klik op de afbeeldingen zodat je ze groter ziet en uit kunt printen.
    Klik hier voor nog meer voorbeelden van kerstranden        Klik hier voor meer kerstranden met engeltjes

naar boven

 

 

Kerstster plakken:  
Wat heb je nodig: 4 kleine rode vouwblaadjes, 4 kleine groene vouwblaadjes,  1 klein vouwblaadje, lijm en eventueel glitters. 

Vouw van alle blaadjes een vlieger, draai de vlieger zo dat de mooie kant boven is. Neem het aparte kleine vouwblaadje, hier gaan we de vliegers opplakken. Begin met een vlieger de punt te plakken op het losse vouwblaadje en ga zo rond tot je alle vliegers hebt opgeplakt.
Maak de kerstster extra mooi door lijm op de ster te doen en hierover glitters te strooien, doe dit boven een papiertje, dan kun je glitters die er weer afvallen terug in het bakje doen.
 

Tip: Je kunt de vliegers ook doormidden knippen, om de kleuren om en om te krijgen, anders krijg je ze zoals op de foto links.

naar boven

 

 

Kerstkaarten kleuren:

Klik hier om de kerstkaart te printen  Klik hier om de kerstkaart uit te printen  Klik hier om de kerstkaart uit te printen  Klik hier om de kerstkaart uit te printen

Klik op de kerstkaart die jij leuk vind en print deze uit of kies voor opslaan als, zodat je hem later uit kunt printen. Om terug te komen naar deze pagina, kies je boven in de balk op "Vorig".

Kleur hem in, doe hem in een envelop of teken op de achterkant een paar lijntjes voor het adres en stuur hem (met behulp van je ouders) naar je vriendje, vriendinnetje, opa, oma of andere familieleden.

naar boven

 

 

Raam decoraties:
Wat heb je nodig: papier, wasco, slaolie, kommetje, kwast, doekje en eventueel zilverpapier voor de rand.

Kies één van onderstaande kleurplaten uit, print deze uit, door erop te klikken, dan zie je de kleurplaat op ware grote. Je kunt ze ook opslaan en dan later bijv. kleiner afdrukken. 
Kleur de tekening in met wasco, hoe minder wit je ziet hoe mooier het word, wanneer je klaar bent, draai je het papier om. Doe wat slaolie in een kommetje, neem de kwast en "schilder" de achterkant van de tekening met een beetje slaolie. Laat het werkje drogen (kan ook aan de waslijn) en hang hem op het raam. Het lijkt wel een glas in lood afbeelding!

Let op wil je er een zilveren randje omheen maken, knip dan van een zilveren papiertje kleine stukjes en plak deze na het kleuren om je werkje. Als de stukjes niet even groot zijn is geen probleem, die knip je er later weer af.

 

 

       
 

           

Hieronder nog meer afbeeldingen voor raamdecoraties: 

     

     

naar boven

 

 

Kerstbakje:  
Wat heb je nodig: Een bakje of mandje, oase (te koop bij supermarkt of bloemenzaak), groene takjes, versieringen (die je misschien uit een kerstbakje van vorig jaar bewaard hebt), ook kun je leuke kleine dingen kopen om je kerstbak te versieren, kaars.

Doe de oase in het mandje, steek in het midden je kaars, steek erom heen wat groene takjes, denk eraan dat dit niet te dicht op de kaars zit. Versier je kerstbakje met andere leuke gekleurde dingen. En klaar is je kerstbakje.

naar boven

 

 

Kerstbakje (2):  
Wat heb je nodig: Een vierkant stukje oase, een goud of zilver spuitbus, oude krant, verfschort, kerstversiering, waxinelichtje in een metalen cupje.

Druk in het midden van de oase, het waxinelichtje, haal deze er weer uit. Spuit het oase blok in met goud of zilver, nadat je de tafel bedekt hebt met een oude krant en je verfschort hebt aangetrokken. Laat het geheel drogen, maak ondertussen kerstversiering, bijv. van kleine cocktailprikkers, die je versiert met uitgeknipte kerstklokjes of kerstboompjes, of een stukje kerstslinger. Of gebruik kerstversiering die bijv. over is uit een kerstbakje van vorig jaar. Ook kun je er kleine takjes groen in doen, prik deze wel horizontaal in de oase, omdat je laag kaarsje gebruikt.
Prik alle versiering in de oase, plaats je waxinelichtje in het midden.

naar boven

 

 

Kerst memorie:
kerst-memory-2.gif (84781 bytes)
Wat heb je nodig: stevig papier, schaar, kleurpotloden of viltstiften.

Altijd een leuke bezigheid, om met het hele gezin te doen. Klik op de afbeelding links en je krijgt hem op ware grote te zien. Print deze 2x uit op stevig papier en kleur de memorie kaartjes leuk in. Knip de kaartjes voorzichtig uit en het spel kan beginnen.
Veel plezier.

 

 

naar boven

 

 

Kerstplacemats:
kerst-placemat-1.gif (52175 bytes)  kerst-placemat-2.gif (53076 bytes)  kerst-placemat-3.gif (42281 bytes)  kerst-placemat-4.gif (46462 bytes)
Wat heb je nodig: Een printer, kleurpotloden of stiften, eventueel stevig gekleurd karton en lijm.
Klik op de afbeeldingen om deze beter te kunnen bekijken en print ze uit of sla ze op je harde schijf op. Kleur de afbeelding(en) in. Plak ze eventueel met wat lijm op een stuk gekleurd karton dat groter is. Versier deze eventueel met wat glitters en wat lijm.
Tip: Je kan de placemat ook vergroten naar A-3 formaat.

naar boven

 

 

Kerstengel:
Wat heb je nodig: Stevig wit papier (A-4), kleurpotloden of stiften, schaar, lijm.

kerst-engelknippen-1.gif (59269 bytes)Klik op de afbeelding rechts om de delen van de kerstengel uit te printen, kleur de engel leuk in en knip alle onderdelen uit.
Plak eerst het lijfje vast op de plakrand, vouw het hoofd dubbel en lijm deze vast aan het lijf. Vouw de kraag om en plak deze om het lijfje, ook aan de plakrand. Vouw de vleugels dubbel en plak deze aan de achterkant van de engel. Vouw de mouwen met handen en plak deze vast aan de plakrand en plak de armen aan de voorkant vast het lijf.

 

naar boven

 

 

Kerstboompuzzel:
kerst-kerstboompuzzel.gif (44073 bytes)
Wat heb je nodig: 1 wit A-4 papier, kleurpotloden of stiften, schaar.

Klik op de puzzel links, om deze op ware grote te zien, zodat je hem kunt uitprinten of opslaan. Knip de puzzelstukjes voorzichtig uit op de lijntjes. Leg hem in goede volgorde en kleur hem in.

Tip: Je kunt natuurlijk ook een puzzel maken van een "gewone" kleurplaat. Voor oudere kinderen kun je de stukjes kleiner maken.

 

 

naar boven

 

 

 

Kerstboom adventkalender:
kerst-kerstboomadventkalender.gif (56744 bytes)Wil je weten hoe lang het nog duurt voordat het kerst is, klik dan op de kerstboom links, de boom kun je alvast inkleuren, daarna de dagen van december die al geweest zijn, tot de laatste dag, 25 december, want dan is het 1e kerstdag.

 

 

 

 

 

naar boven

 

 

Kerstboom borduren:
Wat heb je nodig:
Goudkleurig papier, kralen, plakfiguren, schaar,  sterretjes, garen, naald, prikpen, plaksel, stukje papier voor de pot van de kerstboom, potlood.

Neem het stuk goudkleurig papier en teken hierop met een potlood een kerstboom. Prik op alle punten een gaatje met de prikpen. Neem een stuk garen, doe de naald in het draad en ga beginnen met borduren. Borduur de omtrek van de kerstboom.
Om de kerstboom verder te versieren kun je kralen als kerstballen gebruiken. Prik met de prikpen een gaatje waar je de kraal wilt hebben en naai deze vast op de kaart. Slingers voor de boom kun je maken met kleine sterretjes. Voor de piek kun je een leuk plakfiguur gebruiken, of een groter sterretje. Knip van een restje papier de pot voor de kerstboom en plak deze met wat plaksel op de kaart.

 

 

naar boven

 

 

Kerstbal van Cd's:
Wat heb je nodig: 2 cd's (vraag het eerst aan je ouders), lint, lijm, schaar, kerstplaatjes, eventueel tekststickers.

Zoek leuke kerstplaatjes uit en plak deze met "goede" lijm op de gaten, aan de glimmende kant van de cd's. Versier de Cd's verder met eventueel stickers of sterretjes. Knip een stuk lint af plak deze aan de "verkeerde" kant van één Cd. Lijm de Cd's met "goede" lijm op elkaar, zo het je een prachtig glimmende kerstbal, die aan twee kanten mooi is. Eventueel kun je aan de onderkant nog met behulp van linten kerstballetjes of kerstklokjes tussen de Cd's lijmen.

 

 

 

naar boven

 

 

3d-kerstmobiel:
Wat heb je nodig: De sjablonen die je hier rechts ziet
, klik op de afbeelding om deze op ware grote te zien en uit te printen, 2 vellen geel papier, 2 vellen groen papier en 2 vellen rood papier, kadolint of kerstlint, schaar, lijm. 
 

Neem de figuren 2 x over op het gekleurde papier. Vouw ze allemaal dubbel, neem een lang lint. Plak alle dubbel gevouwen delen van de figuren aan elkaar vast en let erop dat je het lint er ook tussen plakt.
Tip: Je kunt de figuren eventueel nog verder versieren met glitters of de figuren maken van goud en zilver papier.

 

 

 

 

 

 

naar boven

 

 

Je eigen kerstboom:
Wat heb je nodig: Stevig papier, schaar, dun garen, prikpen, naald, kleurpotloden of viltstiften

Klik op de stroken rechts om deze uit te printen, knip de stoken uit en maak op de aangegeven de gaatjes. Kleur de stroken of print ze uit op stevig groen papier.
Print ook het blad met de figuren uit, knip deze uit en prik ook hier gaatjes waar het is aangegeven. Kleur de afbeeldingen.

Neem een naald en doe er een draad aan, naai de figuren op de aangegeven plaatsen aan de stroken vast, neem dan een lang draad en rijg de delen van de kerstboom aan elkaar, begin met de ster, dan het driehoekje met de 2 figuren eraan, dan de kortste strook met 4 kleinere figuren en zo verder. Maak steeds kleine knoopjes als je de volgende strook eraan vast naait, anders zakken de stroken op elkaar.

Het is een behoorlijk lastig werkje waar je best hulp bij kunt gebruiken, maar is de kerstboom klaar, dan heb je een prachtige kerstboom voor jezelf.

 

naar boven

 

 

3-d kerstbal met glitters:
Wat heb je nodig: kranten, plaksel, lijm, goud of zilver papier, leuk touwtje of lint, glitters, placemat.

Maak van kranten een stevige prop in de vorm van een kerstbal, wil je hem mooier rond krijgen, gebruik dan wat plaksel. Ben je tevreden met de bal. Neem dan de lijm en smeer je hele bal in, leg het touwtje tussen de kranten, zodat je de bal later op kan hangen, plak hierom heen het gouden papier. Doe wat lijm op het goud papier, wat je uit kunt smeren of maak mooie figuren met de lijm. Leg de placemat op tafel en strooi de glitters over je bal en laat deze hangend bijv. aan de waslijn/rekje te drogen. De glitters die naast de bal zijn gevallen, zijn op de placemat gevallen en deze kun je dan makkelijk opvouwen om de glitters weer in het buisje of potje terug te doen, zodat je niet alles weg hoeft te gooien wat ernaast is gevallen. Laat de kerstbal goed drogen. En hang hem in de boom of voor een raam.

 

 

 

naar boven

 

 

Aankleed kerstman:
Wat heb je nodig: Stevig wit papier, kleurpotloden of viltstiften, schaar

Klik op de afbeelding links om deze op ware grote te zien en hem vervolgens uit te printen of op te slaan. 

Kleur eerst alle onderdelen, de "flapjes" die eraan getekend zijn, hoef je niet te kleuren, want die vouw je later toch om. Knip alle onderdelen netjes uit. De flapjes kun je alvast wat omvouwen. Je kunt de kerstman aankleden.

 

 

 

naar boven

 

 

3-d kerstboom:
Wat heb je nodig: 2 x stevig groen A-4 papier, potlood, schaar, closetrol, kerstplakkertjes, kerstslinger, aluminiumfolie, plaksel, nietmachine of plakband.

Niet met een nietmachine de 2 groene papieren aan elkaar vast (of met plakband de randen) Teken met een potlood op 1 A-4 tje een kerstboom of gebruik de mal, door links op de afbeelding te klikken en deze uit te printen.  Knip de boom uit, je hebt nu 2 bomen. Knip bij 1 boom in het midden een stuk in aan de bovenkant tot het midden en bij de andere boom aan de onderkant tot het midden. En schuif de 2 bomen in elkaar zie knipvoorbeeld rechts

Neem de closetrol en smeer deze in met plaksel, neem een stuk aluminiumfolie en plak dit om de closetrol heen. Vouw de folie aan de boven en onderkant naar binnen in de closetrol.  Knip de closetrol aan de bovenkant op 4 plaatsen in, let op dat het inknippen steeds tegenover elkaar is. Zet de stam van de kerstboom in de ingeknipte stukjes. Nu kun je beginnen met het versieren van de kerstboom, je kunt hiervoor kerstplakkertjes gebruiken, een kerstslinger of sterretjes of zelf kaarsjes en ballen knippen. Klaar is je mooie kerstboom.

 

naar boven

 

 

Kerstbal van cd:
Wat heb je nodig: Een (oude) cd, lijm, glitters, draad/lint, placemat.

Vraag aan je ouders een cd die je mag gebruiken. Smeer de kant met de bedrukking in met lijm en strooi hier glitters overheen. Laat het goed drogen. Doe dit boven een placemat, dan kun je de glitters weer opvangen en terug doen in het potje. Knoop een draad of lint door het gat van de cd en hang hem op.
Natuurlijk kun je ook de glimmende kant van de cd met glitters beplakken, wat je zelf het mooiste vind, maar het hoeft niet, want die kant heeft al mooie kleuren.

 

 

 

naar boven

 

 

3-d Kerstengel:
Wat heb je nodig: Een koker, wit papier, restjes gekleurd papier, restjes goud papier, witte wol, krant, lijm, schaar.

Beplak de koker met wit papier, knip grote vleugels en armen voor de engel van wit papier. Plak de vleugels op de rug van de engel, plak de armen ervoor. Maak een prop van een stuk krant voor het hoofd, doe daar een stuk wit papier omheen en stop het hoofd op de bovenkant van de koker, eventueel met wat plaksel vastplakken. Knip ogen, neus en mond en plak dit op het gezicht van de engel, knip stukjes wol en maak hiervan de haren en plak ze vast op het hoofd. Knip handen en plak deze vast een de armen. Versier de engel tot slot met stukjes goud papier.

 

 

 

 

naar boven

 

 

Kerstwerkje plakken:

Wat heb je nodig: 1 vel papier, plakfiguren vierkant, sterren, rondjes, klokken, hulst, vlam, driehoeken, bloemen.

Begin met de onderkant van de kaars, met 6 driehoekjes en leg deze zo neer dat er een zeskant ontstaat, daarop voor de kaars, leg je 4 vierkantjes boven elkaar. Daarop komt de vlam met daaromheen 6 kleine rondjes.

Plak je werkje nu goed op. Schrijf of laat je iemand helpen "Prettige Kerstdagen" aan de bovenkant bij de kaars en "en Gelukkig Nieuwjaar" aan de onderkant van het papier. Nu kun je je werkjes verder versieren, met bijv. hulst, bloemen, sterren en kerstklokken.

Tip: Je kunt dit werkje ook eerst uittekenen op een vel papier, zodat de kinderen precies weten waar de vierkantjes en de driehoekjes geplakt moeten worden. Ook kun je alvast de tekst erop schrijven, handig als je dit voor meerdere kinderen wilt gebruiken en ze de begrippen vierkant en driehoek wilt aanleren.

naar boven

 

 

Kerstbal vlechten:
Wat heb je nodig: Rood karton, stroken of stukken groen en blauw papier, stukje kerstslinger, touwtje, potlood, schaar, mesje, snijmat, liniaal.

Dit moet door een volwassenen gedaan worden:
Wanneer je geen stroken papier hebt, knip van het groene en blauwe papier stroken. Teken een kestbal op het rode karton. Teken ongeveer 6 lijnen met de liniaal in de cirkel, die even breed zijn als de stroken . Leg de snijmat onder het karton en snij de lijnen met een mesje door.
 

Nu kan het kind aan het werk:
Knip de kerstbal uit. Neem een groene strook en vlecht deze om en om tussen de stroken. Schuif het werk naar boven, plak eventueel de zijkantjes uit. Neem een blauwe strook en vlecht deze tussen de stroken door, maar waar je net onderdoor bent gegaan, ga je nu bovenlangs, zodat de kleuren verspringen, schuif dit ook weer goed naar boven. Je gaat net zolang door totdat de kerstbal gevuld is. Neem een stukje touw en maak een gaatje bovenin de kerstbal, neem een stukje kerstslinger en slinger dit om het touw heen, maak een strikje met de kerstslinger en je kerstbal kan opgehangen worden.

naar boven

 

 

Kerstboom met kralen:
Wat heb je nodig: voorbeeld kerstboom, groen karton, vliegerpapier, prikpen, priklap, 9 mooie kralen, zilver of goud kleurig draad, naald, lijm, schaar.

Klik op de afbeelding links om deze op ware grote te krijgen, print de kerstboom uit op groen karton of neem de omtrek van de kerstboom over en teken dit op groen karton.

Prik de omtrek en de witte vlakken uit, knip de ster na op gekleurd vliegerpapier. Plak dit met een beetje lijm op de achterkant van de ster.

Rijg de kraaltjes aan een zilver of goud kleurig draad en prik deze aan de randen van de kerstboom, maak een lusje met een knoopje. Versier zo de kerstboomlagen, bovenste laag 2 kralen, de laag eronder 3 kralen, de laag daaronder 4 kralen verdelen.

Je kunt eventueel ook nog een stukje bruin vliegerpapier nemen voor de stam van de kerstboom.

Maak tenslotte een draadje vast aan de bovenkant van de ster, zodat je de kerstboom op kunt hangen.

naar boven

 

 

Kerstboom van eiertreefje:
Wat heb je nodig: een eiertreefje, een mesje, verf, verfschort, kwast, kranten, lint, plakkertjes, halve closetrol.

Laat door een volwassene van het eiertreefje een kerstboom snijden. Dan kun je de kerstboom gaan verven, het mooiste is als dit aan beide kanten gebeurd, dan moet je wel een dagje wachten voordat je verder kunt. Laat de kerstboom goed drogen. Plak de kerstfiguren of andere leuke stickertjes op de nopjes van de eiertreef. Heb je geen plakkertjes, kun je ook leuke figuren knippen uit verschillende stukjes papier.
Neem het lint en plak deze aan de top van je kerstboom en je kunt hem ophangen.

Je kunt ook eventueel een stam maken, hiervoor heb je de closetrol nodig en verf deze bruin, als hij droog is kun je hem iets platter vouwen en eventueel inknippen aan beide bovenkanten, zodat de stam goed blijft zitten. Een makkelijker manier is om de stam aan de kerstboom te nieten.

naar boven

 

 

Kerstklokken knippen en versieren:
Wat heb je nodig: Rood papier, potlood, schaar, glitters, lijm, krant.

Als je wilt kun je rechts op de mal van de kerstklok klikken en uitprinten, doe dit op stevig papier. Knip de klok uit en trek de klok met het potlood over op het rode papier. Knip de klok uit. Leg een krant op tafel en doe wat lijm op de kerstklok. Strooi hier de glitters over, even laten drogen en hou hem rechtop boven de krant. De losse glitters vallen eraf. Deze liggen op de krant en kan je terug doen in het potje.

 

 

naar boven